Efterlysning foton
 

Efterlysning foton 3

 

Från Mikael Boström i Vännäs har vi fått följande efterlysning.

Hej jag heter Mikael Boström. Min pappa hette Filip Boström. Min farmor hette Ester Alenius/Boström och bodde i Pausele. Hennes bror, Kurt Alenius bodde i huset bredvid henne tillsammans med sin son Samuel.

Min farmor Ester hade en farbror som hette Abraham och han flyttade till Amerika 1908.

Det är runt honom jag har börjat forska. Abraham Alenius bytte namn till William i USA och hans barn, Elsie, Gertrud, Arnold och Harold blev framgångsrika musiker i Chicago, USA. I början av 80-talet fick jag kontakt med Gertrud Alenius och per brev och fick reda på allt om hennes liv i USA. Studier och senare arbete gjorde att kontakten rann ut i sanden.

För ca ett halvår sedan började jag forska vidare i Alenius-släkten i USA. Jag fick då kontakt med Gertruds dotter, Carol Morton, och hör och häpna, hon släktforskar och behöver min hjälp med detta!! Gertrud lever fortfarande, hon är 97 år!!

Carol skickade över ett antal bilder till mej och nu undrar jag om någon kan hjälpa mej att ta fram vilka personerna på bilderna är. Jag börjar tro att det är mest på hennes fars sida, och dom heter Isaksson??.

Bifogar bilderna i hopp om något resultat att returnera till Carol i USA. Dessa bilder hittade Carol i en låda som tillhör Gertrud.
Parallellt med detta undersöker jag farmors syster Signe Alenius, hon emigrerade till USA 1921. Jag har kommit fram till att hon dog 1976. Ingen av hennes släktingar i Sverige visste detta.

Liten tidsangivelse på dessa foton vilka många är tagna av Fotografer verksamma i Lycksele.

Signe Malm/Risberg verksam 1894-1906

Lydia Blomqvist verksam 1895-1902

Isak Anton Harnesk verksam 1905-1909

Johan Edvin Johansson verksam 1902

Hanna Harnesk/Bodèn verksam 1908-1944.

Man kan väl sammanfatta detta med att dessa foton är tagna runt 1900.

Det finns foton från andra orter men de är ej tidsbestämda.


001

Har ni en kopia av dessa foton eller känner igen någon på dessa "SNÄLLA" meddela oss

Lyckselebygdens Släktforskarförening.

Eller Mikael Boström Tel: 072-222 08 98

 Till Toppen.   Till Startsidan.


Bild No: 91 = Hjalmar Karlsson Rusele.